Poradna

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Játra

prosím poraďte mi co na podporu funkce jater - mám velká tvrdá játra a občas se probudím s nažloutlou plaetí a žlutým bělmem Děkuji

Odpovědi na otázku

Na podporu správné funkce jater a vůbec celé vylučovací soustavy doporučuji čistě přírodní bylinný produkt. Je to doplněk stravy - exklusivní obohacená směs rostlinných olejů s blahodárnými a revitalizujícími účinky pro funkční vylučovací systém. Přispěje k pročištění Vašeho organismu, k revitalizaci jaterní tkáně, posílí funkci jater. Stimuluje zažívací procesy - podpoří zažívání, činnost slinivky a střev. Příznivě ovlivní celý vylučovací systém - posílí funkci ledvin, má blahodárné účinky na prostatu. Přispěje k udržování žádoucího stavu cév - je zdrojem unikátních esenciálních mastných kyselin a biologicky aktivního zinku (Zn). Příznivě působí na Vaši nervovou soustavu. Má antioxidační účinky - chrání Váš organismus před působením nebezpečných kyslíkových radikálů. Neváhejte mě kontaktovat mailem jjaayy@seznam.cz . Na jakékoli dotazy ráda odpovím a budu se vám věnovat.
více vitámínů méně alkoholu
Doporučiji zvišit prijem vitaminu a jist mene masa
Při infekci bychom játrům měli dopřát trochu úlevy v podobě stravy, ve které omezíme všechna tučná, příliš kořeněná a smažená jídla. A naopak přidáme více nízkotučných mléčných výrobků a mrkve. Doporučuje se pít čaj z Ostropestřce
urcite pomožu caje, dieta ...a skusit mozte aj aloe vera na precistenie
ještě je fajn grapefruit a čekanka a pít bílou kávu z melty
knihy doporučují ostropestřec, ale vyšetřní je asi nutné...je důležitý znát příčinu
Úplně nejlepší bude, když si dojdete k lékaři.
Dieta, žádný alkohol a pijte různé čaje na játra.
Na dobrou funkci jater je dobrá čekanka.
Dobrá je Aloe Vera, která podporuje činnost jater.
tady neni jednoduchy poradit , nejlepší by byla návštěva lékaře a pak dodržovat dietu .a nepit alkohol .
Některé potraviny mají blahodárný účinek na zdraví obecně a na játra zvlášť, avšak zpočátku mohou vyvolávat i negativní reakce. Svědčí to o tom, že játra nejsou ještě připravena základní prvky potraviny přijmout. Je možné si na tyto látky postupně zvykat. Například pokud vyvolává nevolnost olivový olej, přidávejte ho nejprve po kapkách do koření a do vašeho oblíbeného oleje. Dávky postupně zvyšujte, dokud ho nebudete schopni používat samotný. Dále naleznete seznam potravin, které nejvíce svědčí játrům. Nepochybně nejblahodárnější vliv na játra má z olejů zastudena lisovaný olivový olej bez chemických rozpouštědel. Je to dobrý stimulující prostředek a pozoruhodný lék na játra, především v případech žlučníkových kamenů a všech dalších příznaků přetížení jater. Je to také jedno z nejlepších přírodních projímadel. Olivový olej má nejlepší účinky, smísí-li se se stejným množstvím citrónové šťávy a pije se ráno na lačný žaludek. Stačí jedna až tři čajové lžičky denně. Množství závisí na věku a na tom, jak ho člověk snáší. Ovoce má všeobecně pozitivní vliv na játra. Některé ovoce má vliv obzvlášť příznivý. Citróny stimulují játra, zmírňují jejich překrvení a pročišťují je. Citron je nejlepší pomocník trávení, protože zároveň stimuluje činnost žlučníku. Během dne pijte šťávu z čerstvého citrónu s čerstvou vodou. Citronem nahrazujte ocet při veškerém použití. Také pomeranče, které dozrály v přirozeném prostředí, stimulují funkce jater. Totéž platí o hroznovém vínu, které napomáhá vylučování žlučových kamenů a současně podporuje vyměšování. Mnoho druhů zeleniny slouží jako zdroj obranných látek a energie. Uveďme si například artyčoky a řepu, které slouží jako tonikum pro jaterní tkáň. Chřest obsahující dusičnan draselný, pomáhá redukovat záněty a díky obsahu manganu pročišťuje játra. Mrkev a čekanka zvyšují množství vylučované žluči. Celer a ředkvičky pročišťují játra a jsou výborné při léčbě žloutenky. Pórek pomáhá regenerovat jaterní buňky. Pampeliška stimuluje všechny funkce jater. Zvyšuje tvorbu žluče a podílí se na odbourávání cholesterolu a toxinů. Díky obsahu manganu je aktivním lékem proti žlučovým kamenům. Med výborně podporuje činnost jater. Přispívá k přirozené rehabilitaci a léčbě poškozených jater. Nedoporučuje se však požívání u dětí do jednoho roku. Nejlepší je med rozmarýnový, protože blahodárně působí na funkce jater. Zvláště se doporučuje na odstranění volné tekutiny v dutině břišní, ztučnělá játra, cirhózu, žloutenku a překrvení. Aromatické byliny, které se používají jako koření, přispívají k podpoře trávení, odbourávání odpadních látek a k jejich vylučování, k pročištění střev a podpoře činnosti slinných žláz a žláz s vnitřní sekrecí. Některé z nich blahodárně působí na funkce jater. Na prvním místě je to rozmarýn, následuje tymián, kerblík krabilice, celer, estragon a cibule.
Jako ochrana jater mají velký význam artyčoky. Látky obsažené v artyčoku zvyšují tvorbu žluči a povzbuzují tak buňky jater ke zvýšené sekreci kyseliny žlučové. Aktivují také vylučování cholesterolu z jater a brzdí jho tvorbu v játrech. Při jídle artyčok přidržujte levou rukou, pravou jednotlivě otrhejte lístky z vnějšího okruhu, jejich konce namáčejte do omáček a měkkou dužinu z listů vysajte. Zbytek listů je nejedlý. Nakonec zbyde artyčokové srdíčko, které je nejhodnotnější částí. Ze dna vyberte nepoživatelné tzv. seno a odhalíte křehkou dužinu, která se nejlépe jí nožem a vidličkou.
Na játra je dobrá dieta - dá se sehnat přímo knížka a nebo raději zajít za lékařem, který poradí a popřípadě nabídne prášky
vyloučit aklohol, dietu, návštěvu lékaře
ostropestřec
Pokud jste nebyla u lékaře,tak ho určitě navštivte.Jinak je dobrý přípravek z Fin klubu Cardumax,Ostropestřec,Aloe Vera.Chce to dietu,bez alkoholu.
vyzkoušet pýr plazivý, nevím zda se dá koupit, přes léto nesušit
Vzhledem k tomu, že oficiální tablety jsou většinou výtažky z bylin, doporučuji i běžné preparáty dostupné v lékárnách a předepisované lékaři. Možnosti podpory a ochrany jaterní buňky přívodem nějakého přípravku do těla je nevděčná záležitost a z účinných látek mnoho na výběr není. Hlavním zástupcem je výtažek z ostropestřce mariánského a z něj vyrobené léky, dostupné nebo aspoň registrované v tuzemsku, jako třeba Flavobion, Lagosa, Legalon, Silygal. Kombinované preparáty jsou Hepabene, Simepar. Játra podpoří i preparát Essentiale Forte. Tablety obsahují převážně látku zvanou silymarin. Jednotlivé přípravky je lépe mezi sebou dlouhodobě nekombinovat. Čaj ze semen ostropestřce by se měl pít dvakrát denně, šálek nalačno. Příprava doma je o něco náročnější, než u běžného čaje. Semena se po zakoupení (v lékárně) musí drtit, k čemuž tomu je zapotřebí malý moždíř a tlouk. Ostropestřec mariánský je hlavním zdrojem látek chránících jaterní buňku. Čaj z něho však někdy dráždí a musí se třeba více ředit. Další užitečnou rostlinkou je například Phyllanthus amarus, asijská rostlina, která v jedné americké klinické studii prokazatelně snížila množství v krvi kolujících virů infenkční žloutenky. U jedné pacientky dle zprávy dokonce vyléčily kapsle tohoto preparátu jaterní ztvrdnutí po žloutence. Jde asi o jednu z mála možností, choroby jater "nechemicky potlačit". Další přírodní novinkou v léčbě jater se zdá být ovoce avokádo. U pokusných zvířat svým jaterně-ochranným účinkem předčilo nebo se rovnalo i klasickým výtažkům z ostropestřce. Vzhledem k tomu, že se jde o běžně prodávané a neškodné ovoce, lze jeho požívání jenom doporučit. Komplikace by mohla spočívat v jeho případné nesnášenlivosti.
přísná dieta,žádný alkohol,cigarety vynikají je ostropestřec
Tak tady bych se bála radit, nejlepší by byla návštěva lékaře a přísná dieta...
Přísná dieta, bylinkový čaj na játra
určitě bych doporučila ostropestřec a heřmánek a důslednou dietu- žádnou kávu a alkohol, ne bílé pečivo, nic smaženého, žádné uzeniny....
Na játra je velmi dobrý Ostropestřec mariánský. Existuje čaj i vitamíny.